Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România
Română English

Adunarea Generala a AFEER a ales un nou Comitet Director

Adunarea Generala a AFEER a ales un nou Comitet Director

Adunarea Generala a Asociatiei Furnizorilor de Energie Electrica din Romania – AFEER, intrunita in data de 09 aprilie 2019, a ales, cu majoritate de voturi, un nou Comitet Director, cu urmatoarea componenta:

  • Dl Ion Lungu (CEZ Trade Romania) - presedinte
  • Dl Laurentiu Urluescu (GEN-I, trgovanje in prodaja električne energije, d.o.o) - membru
  • Dna Dana Canea (OMV Petrom) - membru
  • Dl Tudor Cirstea (Freepoint Commodities Europe LLP) - membru
  • Dl Mihai Beu (Electrica Furnizare) – membru.
  • Dl Cristian Culea (Enel Romania) - membru
  • Dl Marius Chicioreanu (Engie Romania) - membru

Mandatele membrilor noului Comitet Director au o durata de 2 ani.

Membrii AFEER multumesc Dnei Cristina Micu si Dlui Daniel Pintilie, membri ai vechiului Comitet Director, pentru efortul depus si contributia adusa la realizarea obiectivelor Asociatiei. Totodata, adreseaza un calduros bun venit noilor membri – Dl Marius Chicioreanu si dl Cristian Culea.

In aceeasi sedinta a Adunarii Generale, Comitetul Director a prezentat Raportul de activitate AFEER pe 2017-2018.

Urmare a initiativelor si actiunilor AFFER au fost rezolvate probleme importante din piata de energie si au fost aduse in atentia publica mai multe subiecte de mare interes pentru furnizorii de energie electrica si nu numai, a precizat Dl Ion Lungu referindu-se, in principal, la OUG 114/2018, modificarea Legii 220 prin OUG 24/2017, îmbunătățirea cadrului de reglementare privind piețele PCCB.

In cadrul Adunarii Generale, s-a evidentiat colaborarea solida dintre AFEER si EFET, sprijinul acordat de organizația europeana pe subiecte importante pentru piața de energie din Romania. Au fost prezentate, totodata, protocoalele de cooperare incheiate de AFEER cu asociatii similare, respectiv Asociatia Traderilor din Albania (AAES), Asociatia Traderilor de Energie Electrică si Gaze Naturale din Ungaria (HETA) si Asociatia Traderilor din Bulgaria (ATEB).

În vederea creșterii reprezentativitatii pe piata de energie, actiunile AFEER au avut in vedere si alte directii: organizare de evenimente, participare activa la evenimente de profil, CSR, dezvoltarea și consolidarea parteneriatelor. Comitetul Director a reamintit membrilor unele evenimente organizate in perioada 2017 – 2018: Conferințele anuale AFEER, Targul Național de Energie AFEER, Seminarul „Etica în piata de energie”, Seminarul “Locul si rolul consumatorilor in piata de energie”, Masa rotunda din cadrul FOREN 2018, continuarea campaniei initiată in anul 2016 “Un consumator informat este un consumator protejat”.

Noul Comitet Director s-a angajat sa continue sa desfasoare o activitate sustinuta a AFEER pentru dezvoltarea unei piețe de energie sănătoase, a unui mediu de afaceri transparent și asigurarea unei informari corecte a populației.

AFEER reprezinta “vocea” furnizorilor de energie, companii private sau de stat, furnizori care alimenteaza in condiții de siguranta si fiabilitate peste 8 milioane de consumatori. Misiunea Asociatiei este facilitarea dialogului institutional dintre membri si autoritati, dar si cu celelalte organizatii, intr-un cadru profesionist si transparent.