Asociația Furnizorilor de Energie din România
Română English

Laurențiu Urluescu: Este nevoie de corectitudine între toți participanții la piață, și mai ales din partea autorităților, precum și de creșterea consumului și de stocare

Laurențiu Urluescu: Este nevoie de corectitudine între toți participanții la piață, și mai ales din partea autorităților, precum și de creșterea consumului și de stocare

Laurențiu Urluescu, Președinte AFEER, a răspuns la întrebarea “Care sunt urgențele/prioritățile în energie?”, adresată în cadrul dezbaterii „Energia viitorului: Reproiectarea paradigmei energetice pentru o lume sustenabilă”, organizată în cadrul ”Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World”, de Grupul de Presă MediaUno, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și Institutul Național de Statistică.

“Pe termen scurt, este nevoie de corectitudine între toți participanții la piață, și mai ales din partea autorităților. Pe termen mediu, este necesară creșterea consumului de energie. Iar pe termen lung, să ne concentrăm pe stocare. Bateriile sunt frumoase, dar sunt limitate în timp”, a precizat Laurențiu Urluescu.

“De asemenea, comunicarea este foarte importantă în activitatea de furnizare. Zvonurile care se lansează din când în când afectează activitatea furnizorilor. De exemplu, când furnizorii au fost gresit catalogați drept “hoți”, în secunda doi numărul de plângeri la adresa acestora a crescut exponențial!”, a subliniat președintele AFEER.

După ce a prezentat provocările pieței de energie, în special în ce privește furnizorii de energie electrică și gaze naturale, Urluescu a venit cu următoarele propuneri punctuale: onorarea obligațiilor asumate, refacerea lichidității și competiției în piața de energie, înmulțirea surselor de aprovizionare, și un management mai performant al resurselor existente (prin smart metering și demand response).