Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România
Română English

44 de ani de activitate în domeniul energiei. Dl Ion Lungu, Președinte AFEER, a primit Premiul de Excelență pentru întreaga carieră

44 de ani de activitate în domeniul energiei. Dl Ion Lungu, Președinte AFEER, a primit Premiul de Excelență pentru întreaga carieră

Membrii AFEER și colegii din Comitetul Director îl felicită călduros și cu mult respect pe Dl Ion Lungu.

Președintele Asociației Furnizorilor de Energie Electrică din România – AFEER-  Domnul Ion Lungu -  a primit, în cadrul ediției a 8-a a Romanian Energy Awards, organizată de The Diplomat Bucharest, Premiul de Excelență pentu întreaga carieră - Excellence Award for Lifetime Achievement.

La înmânarea premiului, domnia sa a declarat: “Sunt onorat să primesc Premiul de Excelență pentru întreaga carieră. Multumesc organizatorilor - The Diplomat Bucharest și juriului pentru această apreciere a unei activități de 44 de ani în domeniul energiei!”

Realizările deosebite, profesionalismul, experiența, dedicația și implicarea, pe parcursul unei cariere de excepție dedicată domeniului energetic – 44 de ani de activitate au recomandat pe Dl Ion Lungu pentru Excellence Award for Lifetime Achievement.

Dedicat în totalitate muncii sale, Dl Lungu este un OM integru, respectat și apreciat  de colegii din întreg sectorul energetic, precum și de autorități, o persoană sensibilă, cu un caracter nobil, pe care poți pune bază și de la care poți învăța în fiecare zi. În dubla sa calitate, de Președinte al Asociației Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER) și Director General CEZ Trade România, Domnul Ion Lungu se remarcă, în sectorul energetic, ca un specialist cu o vastă experiență, un profesionist și un lider de opinie, fiindu-i solicitată expertiza atât în plan național, cât și international.

Domnia sa fost, timp de 4 ani, preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în perioada 2000-2004. Prin deciziile sale, a contribuit la formarea și buna funcționare a pieței de energie din România.  A ocupat funcții de conducere în cadrul unora dintre cele mai importante companii din domeniu, precum Renel, Electrica și CEZ.

De 12 ani, Dl Ion Lungu este Președinte al Asociației Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER), calitate în care se asigură că interesele furnizorilor – membri ai Asociației – sunt apărate și promovate și misiunea asociației, de facilitare a dialogului instituțional, este îndeplinită.

De asemenea, Dl Lungu a avut o activitate academică dinamică, la Universitatea Politehnica din București și Universitatea ‘Valahia’ din Târgoviște. În prezent este Profesor la Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine – FABIZ, din cadrul ASE. Este autor sau co-autor în cinci publicații tehnice și 125 de lucări științifice în domeniul tehnica tensiunilor înalte, utilizarea energiei electrice și reglementări în sectorul energetic. Pasionat de cunoaștere și cu o permanentă dorință de implicare, Dl Lungu este/ a fost membru și în alte organizații naționale și internaționale de notorietate, printre care: Asociația pentru Politici Energetice din România (APER), Asociația Reglementatorilor ERRA – Prezidiul ERRAEnergy, CIGRE, Colegiul Director al APER, Consiliul Director al Comitetului National Roman al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME). Dr. Lungu a fost decorat cu Ordinul Național „Pentru Merit“ în grad de Cavaler.