Asociația Furnizorilor de Energie din România
Română English

Dl Ion Lungu, Președinte AFEER, a primit Premiul de excelență pentru întreaga carieră, la Gala Energy-Center

Dl Ion Lungu, Președinte AFEER, a primit Premiul de excelență pentru întreaga carieră, la Gala Energy-Center

Dl Ion Lungu, Președintele Asociației Furnizorilor de Energie Electrică din România – AFEER  a primit Premiul de excelență pentru întreaga carieră, care a culminat cu înființarea AFEER Academy, în cadrul Galei Energy-Center.

Adresez mulțumiri Energy-Center, Dlui Alexandru Moldovan, pentru acest premiu care onorează întreaga mea carieră în sectorul energetic, transmite Dl Ion Lungu.

Domnia sa este Președinte al AFEER din anul 2006. S-a alăturat echipei CEZ la începutul lui 2007, după o experienţă de mai bine de 30 de ani în domeniul energetic unde a ocupat diferite funcţii, printre care şi cea de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Domnia sa a ocupat iniţial funcţia de director comercial și de furnizare în compania Electrica, în prezent fiind CEO CEZ Trade, firmă din cadrul CEZ România, specializată pe comerţul cu energie (rezultată din fosta filială Electrica).

De asemenea, Dl Lungu a avut o activitate academică dinamică, la Universitatea Politehnica din București și Universitatea ‘Valahia’ din Târgoviște, în perioada 1979 – 2006. Este/ a fost membru în numeroase organizații naționale și internaționale de notorietate, printre care: AFEER, Asociația pentru Politici Energetice din România (APER); membru în prezidiul Asociației Reglementatorilor ERRA( 2000 – 2004. Este autor sau co-autor în cinci publicații tehnice și 125 de lucări științifice în domeniul tehnica tensiunilor înalte, utilizarea energiei electrice și reglementări în sectorul energetic. Dr. Lungu a fost decorat cu Ordinul Național „Pentru Merit“ în grad de Cavaler.
Publicația de specialitate Energy-Center a premiat campionii energiei.