A face bine e molipsitor. AFEER sprijină Asociația Casa Bună care se ocupă de educația și siguranța copiilor din comunitățile defavorizate și din zonele rurale

Asociația Casa Bună se prezintă cu următorul slogan: A face bine e molipsitor. În acest an dificil, în contextul pandemiei de Covid-19, Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România – AFEER a decis să facă bine și să sprijine, cu o sponsorizare, această asociație care are în grijă peste 250 de copii din comunitățile defavorizate și din zonele rurale.
Asociația, cu sprijinul voluntarilor, lucrează de mai bine de 10 ani cu copii din Ferentari, una dintre cele mai vulnerabile zone din București. Scopul principal al Asociației Casa Bună este de a sprijini și a umple golurile din procesul educațional pentru copiii care trăiesc în aceste zone vulnerabile. Începând din mai 2020, programul a fost extins la copiii care locuiesc în șase sate din județul Argeș.
“Am decis ca suma bugetată pentru Conferința anulă AFEER, pe care am amânat să o organizăm din motive de pandemie, să fie un sprijin pentru Asociația Casa Bună care se ocupă de educația copiilor care provin din familii fără posibilități și din zone rurale, precum și să le asigure o viață mai bună acestora. Asociația, care cunoaște nevoile copiilor, să poată să le asigure de la strictul necesar pentru ca ei să rămână în siguranță până la tehnologia necesară pentru a-și continua educația“, spune Dl Ion Lungu, Președinte AFEER.
“Înainte de pandemie aduceam în fiecare weekend la Casa Bună în jur de 100 de copiii pentru teme și o masă caldă. Perioada de pandemie nu ne-a mai permis să facem asta. Însă ne-a forțat să fim creativi și să ne folosim de metode alternative pentru a continua să oferim suportul necesar copiilor din comunitățile defavorizate. Forțați de împrejurări și ajutați de tehnologie ne-am dat seama că putem ajunge la și mai mulți copiii decât credeam, copiii din zona rurală. Au trecut 10 luni de când suntem în carantină, iar noi am reușit să dublăm numărul de copii cărora le oferim suport. În prezent Casa Bună ajută 250 de copii să continue școala, să recupereze materia, dar să și capete încredere în ei să își atingă potențialul. Suntem aproape de copiii și de familiile lor și în ceea ce privește ajutorul medical, cât și ajutor în a le asigura un trai decent (hăinuțe de iarnă, încălțăminte, rechizite și manuale pentru școală).
Pentru că am crescut atât de mult și atât de repede, suportul pe care ni-l oferiți ne dă puterea să mergem mai departe. Să ne continuăm misiunea de a susține acești copiii să devină adulți responsabili, dar și aceea de a ne extinde și de a ajunge la cât mai mulți copii care au nevoie de noi”, a decarat Anca Teodora Sandu, Președinte Asociația Casa Bună.
Despre Asociația Casa Bună
Povestea Casei Bune. Începuturile poveștii sunt triste pentru că arată eșecurile societății noastre; cei care au cel mai mult nevoie de ajutor sunt și cei care, de cele mai mult ori, nu îl primesc. Aici am intervenit noi, cei de la Casa Bună. Încet, dar sigur, am realizat că a face bine nu este doar mantra unui ONG, ci și definiția noastră ca oameni. Casa Bună este despre noi toți, sute de voluntari. Scopul nostru e să formăm oameni rezilienți. La început a fost vorba despre educație. Dar totul se leagă. De ceva vreme ne concentrăm eforturile în aceste domenii. La Casa Bună vrem ca toți copiii să aibă acces la o educație completă.
Activitățile Asociației adresate copiilor constau în asistență săptămânală pentru teme și alte activități educaționale, ajutor medical, furnizarea de rechizite școlare, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii și acoperire a nevoilor de bază pentru igienă și nutritive
Despre AFEER
Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER), organizație profesională non profit, independentă și neguvernamentală, înființată în anul 2006 , cuprinde, în prezent, un număr de 36 de membri, furnizori licențiați și activi pe piața de energie electrică, care asigură furnizarea energiei electrice atât către consumatori persoane fizice, cât și către IMM-uri și consumatori din toate categoriile de agenți economici care activează în România, cu o cotă de piață de circa 90% din consumul final de electricitate.